Zomerse Fruit Salade

Had ik al verteld dat ik dol ben op zomerse salades met fruit?

Je kan eindeloos variëren met fruit en hartige smaken. Een van mijn favoriete zomerse fruit zijn pruimen, perziken en nectarine. Dat gecombineerd met tomaten en rauwe rode ui is hemels. Nog nooit geprobeerd? Dit moet je maken! 

Ik heb voor wilde perziken gekozen, maar je kan net zo goed gaan voor nectarine,  rode of gele pruimen. Ik kijk vaak naar wat er op dat moment beschikbaar.

Er zijn natuurlijk ook verschillende soorten tomaten. Voor deze salade is de Red Pearl of zoete Roma trostomaten geschikt.  

Ingredienten

● 2 stuks wilde perzik

● 4 stuks pruimen (geel of rood) 

● 4 stuks red pearl trostomaten

● 1 kleine rode ui

● 6 takken basilicum

Dressing

● 1 el mosterd

● 2 el honing

● 2 el rode wijnazijn

● 50 ml olijfolie

● Sap van een halve limoen

● Zout en peper naar smaak

Laten we beginnen!

Simpeler dan dit kan het bijna niet! Snijd het fruit in partjes en de tomaten in schijfjes. De ui snijd je eerst door het midden en dan in dunne schijfjes. Rode ui geeft net dat extra pit, maar als je niet van rauwe ui houd kan je het ook weg laten.

Pluk de basilicum blaadjes, leg een aantal opzij voor de garnering en sorteer ze rest op elkaar. Zorg ervoor dat de grootste bladeren onder op liggen en de kleinsten bovenop. Rol de blaadjes vervolgens op als een sigaar en snijd ze in reepjes.  Mix de ingrediënten in een grote kom.

Snijd de frambozen door het midden en bewaar die voor de garnering.

Maak de dressing. Mix de mosterd, honing, rode wijnazijn, limoensap, zout en peper in een kom, shake it baby en voeg het toe aan de salade.

Serveer de salade in een mooie schaal en garneer het af met de frambozen en resterende basilicum blaadjes.

Ga lekker zitten, schenk een glas wijn in, proef de zomer en geniet!