Groene Linzendip met Zongedroogde Tomaten

Groene linzen dip met zongedroogde tomaten

Ik houd van geïmproviseerd koken! Laat mij maar lekker losgaan in een keuken met wat voorhanden is en ik maak er iets lekkers van. Zo kom ik ook vaak tot mijn recepten. Niet nadenken, maar gewoon doen. Al vergeet ik soms om vervolgens mijn recepten op te schrijven. Niet handig, zeker niet als je later nog eens dat heerlijke lekkere recept wil maken. Want hoe ging het ook alweer? Gelukkig heb ik de volgende recepten wel genoteerd. Mijn groene linzendip is ontstaan in de keuken van een collega en vriend. Teven is Job Pattinasarany de leukste en grappigste tv-chef. Zo nu en dan sta ik in zijn keuken van El Parador in Rotterdam-West. Tijdens de lockdown verkochten ze daar heerlijke
Mediterraanse gerechten om af te halen.

Op een van die dagen had ik toevallig een bak met gekookte groene linzen staan, ze waren door de stagiaire te lang gekookt (de leukste recepten komen voort uit fouten) Het was zonde om het weg te gooien, dus ik deed er wat kikkererwten uit blik, zongedroogde tomaten en Marokkaanse olijfolie bij en liet de staafmixer zijn werk doen. Zo had ik in een handomdraai een heerlijke dip. De Marokkaanse olijfolie geeft het een diepe smaak, mocht je die trouwens niet hebben, kan je ook de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken met wat extra vierge olijfolie.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 240 gr kikkererwten uit blik.
  • 150 gr groene Linzen
  • 75 gr zongedroogde tomaten
  • 80 ml marokkaanse olijfolie
  • Citroensap van een halve citroen of naar smaak.
  • Zout & peper naar smaak


Bereidingswijze

Breng in een pan de linzen met 400 ml water en wat zout aan de kook. Kook ze in 20 minuten gaar Giet de linzen af en en laat ze afkoelen. Spoel de kikkererwten af en laat het uitlekken. Pureer de ingrediënten tot een gladde massa. Schep de dip in een kom of diep bord, maak er een mooi kuiltje in en sprenkel er de overgebleven olijfolie over.

Nooshe Jaan.
Geniet!