Een foodtruckromance

Met mijn Mexicaanse Foodtruck Cook´n Roll reed ik in de zomer van 2014 door het land. Ik stond op verschillende festivals en evenementen, leerde nieuwe plekken en collega´s kennen. En kwam er mijn eerste liefde tegen.

De eerste keer dat ik hem ontmoette was op een event van The Food Line Up. Hij stond met zijn foodtruck Fritez- Haute Friture naast mijn truck. Ik was aan het worstelen met de bakplaat. Kreeg ‘m niet aan. Dus vroeg ik mijn buurman om hulp nadat ik me eerst netjes aan hem had voorgesteld. Geen probleem, hij hielp graag.

Twee weken later stond ik weer op een evenement. En ook hij stond er met zijn truck. Hij kwam even langs om een praatje te maken en te informeren of de bakplaat me niet in de steek had gelaten.

Een vriendin van mij, die mij die avond hielp, zij later, dat is nou echt een leuke vent voor jou. ‘Echt”, had ik verbaasd gevraagd. Ik vond hem een intrigerende man, maar verder had ik niet over hem nagedacht. Daarbij, hij had een relatie, zo had hij me verteld.

Het einde van mijn eerste truckseizoen naderde. In de winter viel er, los van een paar cateringklussen, niet veel te verdienen. Dus moest ik opzoek naar werk tot het nieuwe truckseizoen zich weer aandiende.

Het probleem was niet om werk te vinden, maar ik wilde niet in vaste dienst omdat ik in het voorjaar weer met mijn truck op stap wilde. De restaurants waar ik solliciteerde waren echter alleen op zoek naar vaste krachten.

En toen was daar ineens een Facebookpost van hem. Met de aankondiging dat hij begin november een pop-up biologische snackbar met handgesneden friet ging openen.

Hoewel het niet precies was wat ik zocht, kon dit wel eens een tijdelijke oplossing zijn. Daarbij: het was een nieuw concept en ik kon nog wel eens wat van hem leren aangezien hij ook in de foodtruck business zat. Dus stuurde ik hem een berichtje. En daar stond ik dan een paar weken later. In zijn zaak, hard aan het werk voor de grote opening op 31 oktober 2014.

De eerste weken waren natuurlijk spannend, druk en hectisch. De zaak zat midden op de bruisende Witte de Withstraat met als buren de bekendste kroeg van Rotterdam: De Witte Aap. Een vanzelfsprekend plek om iedere avond de werkdag met collega’s af te sluiten. Op een avond sloot ook hij aan samen met zijn beste vriend. Hij was sinds kort weer single, begreep ik.

Toen ik op een gegeven moment terug kwam van het toilet moest ik me langs hem wringen om weer weer naar mijn plek te kunnen. Bij die toevallige aanraking, gebeurde er iets dat ik nog nooit had gevoeld. Ik stond in vuur en vlam. Huh? Wat gebeurde hier?

De volgende dag belde ik mijn beste vriendin Ciska. Ik vertelde haar dat we ons naar een nachtkroeg hadden verplaatst en dat ik hem gezoend had. ‘Ik heb gezoend met mijn baas!’ Ze schoot in de lach en zei: ´Dit is hem schat. Dit is de ware. Ik zie al helemaal voor me hoe jullie samen die trucks gaan runnen.’